dinsdag 4 januari 2011

Volgende stap.

Aankomende zondag vertrek ik voor een klein weekje naar Fredrika. Het liefst waren we samen gegaan, maar helaas kan Monique haar werk nu niet zomaar achterlaten. Ze vetrouwt het mij toe.....!
Ik ga er een hele week gesprekken voeren met allerlei verschillende mensen. We zijn namelijk bezig ook de supermarkt in het dorp te kopen. Het geeft een maandelijks inkomen. En ja, het geeft ook veel werk. We gaan het zien.
Ik ga in gesprek met: de twee banken in Åsele (de hoofdplaats van de gemeente), de supermarkt eigenaar, de mogelijk nieuwe leverancier voor de winkel, de burgermeester, iemand van het provinciaals bestuur. Een best drukke week. En er komt nog iemand bij ons langs, bij Viska Gården om ons te adviseren over de verwarmingsmogelijkheden. Moeten we ook aanpakken dit jaar!
Logeer deze week bij de buurvrouw. Zij is alleen niet veel thuis die week. Haar werk als psychologe is behoorlijk uit de buurt, en in de koudste wintermaanden kiest zij er voor 's avonds niet meer te rijden. Het is er behoorlijk koud en twee uur rijden in de auto is dan geen pretje. Er lopen momenteel ook veel (ren)dieren op de wegen. En ja dat is best gevaarlijk. Met name de elanden willen behoorlijk onverwacht de weg opschieten en dat loopt  meestal voor beiden partijen niet zo goed af. De buurvrouw, Katrin, heeft daar binnen haar familie een nare ervaring mee. Dit is ook Noord Zweden. Je wil ook niet stil komen te staan in het donker en in de kou.. Zij huurt dus dan een appartement in de steden verderop. Voor mij jammer, maar wel heel erg goed te begrijpen. Je maakt in dit gebied andere keuzes. Het lijkt trouwens wel  alsof het minder koud is dan vorig jaar januari. Toen zo'n - 30 ºC en nu zo rond de - 20 ºC. Valt mee! Valt momenteel weer meer sneeuw.


Om deze supermarkt gaat het. De letters zijn er via photoshop op gezet, grapje. Ook het huis erboven hoort bij de koop.

Na volgende week volgt er meer nieuws.

Hej då,

M&M

1 opmerking:

  1. haha we hebben het al erg koud gehad hoor, -37
    en wel bijna 6 weken tussen de -20 en de -37
    dat was dus erg vroeg erg koud :-)
    Ik zie je dinsdag, doe rustig aan he

    Liefs S10

    oh ik heb reis naar de emigratiebeurs geboekt en wel voor 2033 SEK tur och retur van Umeå naar Amsterdam, viel reuze mee he....

    BeantwoordenVerwijderen