vrijdag 1 juli 2011

Restaurant op volle toeren!

Op 18 juni was de officieuze opening van het restaurant van Viska Gården. Monique had heel veel taarten gebakken en verse koffie gemaakt. Vanaf 10.00u de deuren open gezet....en ja dan maar hopen dat er mensen gaan komen. Open huis van 10-14.00 uur voor de regio, de dorpsbewoners, de buren, voor iedereen. En er kwamen mensen, en het lipe direct als een trein. Een aantal wat oudere dames hebben wel anderhalf uur binnen gezeten om te genieten van de taarten en gezellig te kletsen met elkaar. Monique pikten van alle tafeltjes heel erg positieve geluiden op. Mensen vonden het prachtig, waren heel enthousiast over wat ze zagen in ons restaurant. Zo'mooie keuken, zo'n prachtige bank, die sfeervolle inrichting en uiteraard vooral ook de verse taarten. Er zijn zeker 50 mensen binnen geweest die paar uurtjes. En dat is fantastisch voor zo'n eerste moment. Geweldig! Die Monique, wat een kanjer.En sinds die 18e juni hoor ik elke dag weer opnieuw fantastische verhalen van Monique. Elke dag heeft ze eters, elke dag komen er mensen koffie drinken, elke dag ook weer nieuwe gezichten en bovenal ook elke dag heel enthousiaste mensen. Iedereen is blij met de komst van ons restaurant, ook mensen van buiten het dorp komen naar Fredrika om te eten. Mensen vertellen het elkaar door, en dat is de allerbeste reclame die er bestaat. We hoopten hierop, we droomden hierover, en het lukt nu allemaal. Zo goed dat het soms voor Monique alleen bijna te veel is. Er zijn wel een paar vriendinnen die wat bijspringen met de afwas en dergelijke, maar tjonge het is buffelen voor haar in haar eentje. Het restaurant is nu open van woensdag - zondag. En dat is prima zo, anders heeft Monique geen ruimte om inkopen te doen of gerechten voor te bereiden. Het is gelukt, het restaurant, haar droom, het loopt als een trein!! En wat ben ik trots op haar!!!!!!

Dit weekend vindt er op de tempelberg in het dorp een grote ceremonie plaats. Een grote groep monniken uit Thailand en Stockholm komen naar Fredrika om deze ceremonie te begeleiden. Ook komen er morgen een paar bussen vol mensen uit Zweden die dit feest willen mee vieren. De ceremonie heeft te maken met de start van de bouw in maart 2012. Een goede voorbereding hierop kan geen kwaad.
Dit wordt een heel druk weekend voor Viska Gården. De vakanties beginnen nu. Iedereen heeft bijna vrij de eerste weken van juli en dat gaat grote toeloop betekenen. Onze kamers zijn in orde, klaar voor de gasten, iedereen is welkom!

Gelijk met de opening van het restaurant is ook op 18 juni om 10.00u onze website gelanceerd. Een dubbele opening dus. We zijn enorm trots op http://www.viskagarden.com/ Het is wie we zijn, en het aanbod is geweldig. Er zijn al heel veel bezoekers geweest inmiddels, zelfs in Zweden wordt de website al bezocht. Helaas voor hen is ie nu nog in het Nederlands. De Engelse vertaling is momenteel in de maak door zoon Markus. Als alles meezit kunnen we eind volgende week beginnen met het invoeren van de engelse teksten en ook die variant aanbieden online. De Zweedse vertaling pakken we dan in de wintermaanden op. Mocht je nog niet gekeken hebben, dan moet je dit toch echt gaan doen. De site is te mooi geworden ;-)
Op de website bieden we in September een prachtig Retreat aan Rust en Ruimte voor Qi. Een combinatie van Chi Neng Qigong en buiten activiteiten. Geweldige reis naar binnen. Een Retreat voor iedereen, beginner of meer ervaren, Nederlands of Zweeds.... De meditatiezaal in Viska Gården is geweldig, de sfeer is er goed en mooi. Open haard, mooie houten wanden, ruimte genoeg, fijne meditatie stoeltjes. Check de site en meld je aan! (stiekum hebben we al 2 potentiele deelnemers)Zelf land ik op 30 juli op Umeå airport. Het grote aftellen is nu echt begonnen. Kan niet wachten mijn lieve vriendinnetje weer zien, weer samen te zijn en ook samen aan het werk te kunnen. Zoveel zin in!
Het wordt een leuke en heel gezellige augustus maand in Viska Gården;

Berdien en Alfons komen op 1 augustus aan
Markus met twee vrieden ook zo rond 2 augustus
PJ, Yvonne en de kinderen komen rond 10 augustus

Heel gezellig, en o ja, Antoinette, Wim en de kinderen komen de laatste week van juli nog bij Monique langs. Super leuk allemaal. We ervaren het als steun en liefde dat iedereen gelijk al komt. Helemaal te gek. Ik weet dat mijn moeder en zussen ook plannen hebben, maar dat zal eerder voorjaar 2012 worden. Kijk er nu al naar uit ze alles te laten zien.

Hej då,

M&M

4 opmerkingen:

 1. Marleen, als ik een emailadres van je zou hebben, kon ik je de foto's sturen die ik gisteren maakte toen Peter en ik bij Monique waren. Via mijn blog kan je je emailadres doorgeven als je dat leuk vindt. Ik heb ook op mijn blog geschreven over het bezoek. Wij hebben geluncht precies in die hoek op de 2e foto. Zag er gisteren al veel leuker uit natuurlijk!
  Groetjes van Gonny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Marlene, super dat het allemaal goed gaat. En het is dus aftellen voor je. Spannend hoor. Wij komen ook een keer hoor, maar dat zal pas volgend jaar worden. Groeten Anna Marie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hej Marlene en Monique
  We hebben de uitzending over jullie avontuur gemist. Maar hebben via www.uitzending gemist.nl jullie avontuur teruggezien.
  Hebben daar speciale belangstelling voor omdat we 7 jaar geleden zelf een huis hebben gekocht in Gafsele (25 km zuidelijk van Åsele).
  Het verschil is dat wij daar 2 x (maar ook weleens 4x) per jaar komen voor vakantiedoeleinden.

  We zijn ook weleens in Fredrika geweest en hebben al een paar keer gewandeld in Björnlandet.
  De volgende keer dat we in de buurt zijn (op weg naar Umeå of zo) wippen we vast en zeker bij jullie langs om de keuken te “testen”

  We hopen dat jullie avontuur tot een succces zal leiden (zowel zakelijk als privé). We weten hoe moeilijk het is om in die streek een bestaan op te bouwen.
  Hoogste tijd dat die tempel daar komt. Dan kunnen jullie echt “oogsten”

  Jullie website is trouwens super! Lekker fris en heel duidelijk en uitnodigend.

  groetjes en vis ses snart!
  Philip och Yvonne Glas från Drachten
  www.gafsele.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik kijk nu naar jullie opname op Nederland 1. Het ziet er werkelijk geweldig uit en jullie zijn een lief leuk stel. Goed gedaan!! Ik wens jullie veel lol, plezier en rust samen. heel goede combinatie en lol hebben jullie ook. Zou een leuke plek zijn voor mijn moeder en haar vriendin om naartoe te gaan! Bedankt voor de openheid op t.v.

  BeantwoordenVerwijderen