donderdag 29 september 2011

Lapland is zo mooi!

Wat een geluk om elke dag wakker te worden in het Noord Zweedse Lapland. Ik ben hier nu sinds 1 augustus, en Monique zelfs al sinds 1 mei. Zij heeft inmiddels al behoorlijk haar plek gevonden in ons dorp en ons prachtige robuuste huis. Zelf merk ik dat ik me dagelijks meer en meer thuis ga voelen. Het is een behoorlijk omschakeling van het drukke Nederland naar het zo prachtige stille Lapland. Hier is echt nog sprake van stilte. Waar we in Nederland woonden was altijd geluid, altijd. En hier is het gewoon ook echt helemaal stil. Momenteel zitten we midden in de Herfst stormen, maar wat een feest om die wind zo om het huis te horen gieren. De wolken vliegen voorbij en elk moment ziet de lucht er weer anders uit. Indrukwekkend mooi. Aan vermaak hebben we hier dan ook niks anders nodig. TV zal ons huis niet zo snel meer binnensluipen (mogelijk eens voor gasten), wat grappig dat je die dan ook helemaal niet mist. Er is immers ook genoeg te doen in ons eigen bedrijf.
Het heeft even geduurd deze nieuwe blog, dat realiseer ik me. Ik heb echt even een proces van omschakelen ondergaan, waarin ik eerst zelf maar eens goed moest voelen hoe het is om geëmigreerd te zijn. En nu is er weer ruimte aan het ontstaan voor delen. Heerlijk.

Sinds augustus is er heel erg veel gebeurd. Zowat de hele maand augustus en eind juli begon het al, is er familie op visite geweest. Er is flink mee geklust door iedereen. Een feest was het voor Monique dat de kinderen Mark en Berdien, en natuurlijk vriend Alfons, er ook waren. Ik had ze nog 3 maanden gezien in Nederland, voor haar was het dus al weer 3 mnd geleden.En ook PJ, Yvonne en Sarah en Amy waren van de partij. Super!En natuurlijk IK VERTREK. Ze waren er bij toen ik aankwam eind juli. Paar filmdagen gehad. En eerste weekend van september waren ze hier nog een keertje, omdat ik die week deelnemers uit NL had voor onze eerste Qigong Retreat in Viska Gården Lapland. Het waren gezellig dagen met de mannen Raymond en Jos. Hard gewerkt en tussen door lekker zitten kletsen. We zullen ze missen nu de opnames voorbij zijn ;-) (serieus!)Begin september vond de eerste Chi Neng Qigong Retreat plaats in onze mooie meditatiezaal in Viska Gården. We zijn begonnen met twee deelnemers uit NL, en hebben een geweldige week gehad met de beide dames. Elke dag trainen en elke dag heerlijk de natuur in. En niet te vergeten elke dag vers brood uit de keuken van Monique, en heerlijke diners. Ik vond het heerlijk en was reuze trots om in onze eigen meditatiezaal les te kunnen geven, een droom die uit kwam. En de combinatie, waarin en trainen, en buiten zijn en heerlijk eten bijelkaar komt, geweldig. Outdoor Meditation in zijn beste vorm. Hier zijn een paar foto's van die mooie week:


Wat een robuust brood, en LEKKER! We verkopen nu op bestelling ons brood aan dorpsbewoners. Monique is ook aan het regelen met de toekomstige eigenaar van de winkel in het dorp dat we een Viska Gården produkten rek mogen gaan neerzetten. Geweldig!

Fredrika en omgeving is zo overweldigend mooi. De Herfst is hier al weken in gang. We merkten begin september al de eerste veranderingen in de geur, de lucht en dat er enorm veel paddestoelen de grond uit schoten. Het is niet te tellen hoeveel verschillende soorten er hier te zien zijn. In onze eigen tuin en ook tijdens de wandelingen in de omgeving.
Het is hard werken om ons bedrijf op gang te brengen, maar het is absoluut genieten. We zijn beiden buiten mensen en komen hier enorm aan onze trekken. Zodra we ons huis uit lopen is er al zoveel te beleven. Tot slot van deze blog een foto genomen uit ons raam. De zonsondergangen zijn hier adembenemend mooi en elke dag weer anders. Momenteel al behoorlijk versneld donker aan het worden. Zo rond 18.30u zon onder, en zo rond 07.00 uur weer op. Elke dag wel zo'n 10 minuten minder licht! Kom maar op winter ;-)


Tot snel.

Hej då,

M&M

1 opmerking:

  1. Geweldig om te zien dat jullie zo genieten! Gelukkig hebben we jullie de afgelopen tijd niet hoeven missen, want we volgen jullie gewoon ook op facebook. Heel veel succes en we wachten de uitzending af. Gaat vast een prachtige aflevering worden. Groeten Anna Marie. (en Ben)

    BeantwoordenVerwijderen