dinsdag 17 januari 2012

Kom naar Lapland, Fredrika!


De winter is hier al een paar maanden aan de gang, en de sneeuw blijft vallen. We genieten er enorm van en willen het dolgraag ook met onze gasten delen. Lapland heeft de magie die wij er van verwacht hadden. Het is sprookjesachtig en fascinerened.


Op 28 januari zal de TROS onze aflevering van Ik Vertrek uitzenden. Een prachtig verhaal, waarin je een goed beeld zult krijgen van wie we zijn en wat we hier doen. Helaas zijn er geen winterbeelden gemaakt. Heel spijtig, maar dat is kennelijk de druk van televisie land. Vandaar de foto's nu hier, zodat je kan zien hoe overweldigend mooi het hier is.


We bieden geweldige weken aan in Viska Gården. U kunt gewoon een week boeken en lekker lezen bij de haard, wandelen in de sneeuw en uw eigen programma maken. Tevens zijn er Qigong retreats te boeken waar u de basis zult leren van de vorm Chi Neng Qigong. En alles valt te combineren met heerlijke buitenactiviteiten, zoals sneeuwscooter trips of hondenslede tochten, en natuurlijk cross country skiing, snowboarden en skien.Er is tevens een Boeddhistische tempel aan de rand van het dorp, waar u in stilte kunt mediteren en een gesprek kunt hebben met de monnik die er woont.

Kortom een geweldige plek voor een geweldig verblijf. Ga naar onze website en boek een mooie reis voor uzelf. Wij kijken uit naar uw komst.

M&M

13 opmerkingen:

 1. Hallo!
  Toevallig kom ik via via even op jullie blog terecht!Leuk om te lezen!
  Wat een bijzondere wereld! Wat een winters-sprookje!Ik hoop dat het goed met jullie zal gaan; Morgen ga ik zeker naar jullie uitzending kijken; ben benieuwd!
  groetjes Fleur

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo,
  net de uitzending gezien en waren benieuwd of er ook al een internesite zou zijn....
  Niet te vinden op google, komt deze nog? Want met name de winterfoto's spraken ons enorm aan, na de beelden van de uitending uiteraard!

  Groet Linda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hi M&M,

  Wat een goeie uitzending, helaas veel te kort!!!!
  Wat hebben jullie het super voor elkaar en wat moet het een trots gevoel zijn. Geweldig hoor!!!! Leuk jullie zo samen te zien. Heel veel plezier samen en hou ons op de hoogte via deze blog!!!

  Liefs,
  Mila

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is leuk gister heb ik naar de uitzending gekeken en nu kom ik per toeval op jullie blog terecht. Jullie hebben een prachtig pand en ik hoop dat al jullie wensen zullen uitkomen, SUCCES. Fijne zondag, groetjes Emmy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat heerlijk de enthousiaste reacties van jullie! Liever geen tegen reacties via deze blog over en weer. Ik reageer er niet op..... Laat gaan.
  Internetsite is http://www.viskagarden.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Prachtige uitzending. Zoals jullie de problemen (moeten) oplossen, maar ook emotioneel als je afscheidt neemt van je (jullie) kinderen. Het is een mooi en gedurfd plan. Hoop dat het jullie voor de wind gaat. Ik heb een Thaise vriendin, gaan regelmatig naar Thailand (voor familie en het land). Tempels bezoeken is een standaard onderdeel van de vakantie. Ik had al gelijk plannen om een keer naar Lapland te komen (zomer, maar winter sluit ik evenmin uit). Zie graag jullie website tegemoet voor meer info.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke uitzending, en een super spannende onderneming, Kan me helemaal vinden in nieuw ontdekte zelfstandigheid. Petje af meiden, hoop ooit nog een naar boven te komen, maar voor nu geniet ik nog heerlijk in het Zuiden van Zweden :)

  Kram/Marion

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Natuurlijk de uitzending gezien. Welke niet van Zweden :-). Mooi verhaal. Kinderen achterlaten en 3 maand alleen. Respect. We komen er in de zomer nog langs. Heb even gekeken of het op de route lag.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hej hej M&M, ik heb zaterdag ook genoten van de uitzending. Prachtige omgeving waar jullie voor gekozen hebben. Een hele stap om zoiets nieuws te beginnen, maar ik heb het gevoel dat het jullie helemaal gaat lukken. Alle goeds en wie weet komen we nog een keer zo noordelijk. Verder dan Söderhamn zijn we nog niet geweest.
  Kram Willy

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hej Marlene en Monique
  We hebben de uitzending over jullie avontuur gemist. Maar hebben via www.uitzending gemist.nl jullie avontuur teruggezien.
  Hebben daar speciale belangstelling voor omdat we 7 jaar geleden zelf een huis hebben gekocht in Gafsele (25 km zuidelijk van Åsele).
  Het verschil is dat wij daar 2 x (maar ook weleens 4x) per jaar komen voor vakantiedoeleinden.

  We zijn ook weleens in Fredrika geweest en hebben al een paar keer gewandeld in Björnlandet.
  De volgende keer dat we in de buurt zijn (op weg naar Umeå of zo) wippen we vast en zeker bij jullie langs om de keuken te “testen”

  We hopen dat jullie avontuur tot een succces zal leiden (zowel zakelijk als privé). We weten hoe moeilijk het is om in die streek een bestaan op te bouwen.
  Hoogste tijd dat die tempel daar komt. Dan kunnen jullie echt “oogsten”

  Jullie website is trouwens super! Lekker fris en heel duidelijk en uitnodigend.

  groetjes en vis ses snart!
  Philip och Yvonne Glas från Drachten
  www.gafsele.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wát hebben jullie het goed voor elkaar M&M! Het ziet er allemaal schitterend uit en de omgeving is ook adembenemend!
  Kunnen jullie mij vertellen wat de kosten zijn als we bij jullie een vakantie boeken, want dat kon ik niet terugvinden.
  Alvast bedankt voor jullie reaktie terug.
  Vriendelijke groeten van Paual Ariëns & Gretha Vleesenbeek.
  m.vleesenbeek@chello.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. What a beautiful white world, this is the photo, s are gorgeous.
  I enjoy all these beautiful things.

  French Prince

  BeantwoordenVerwijderen